Meny

tirsdag 19. april 2011

Hyttetur

Bildet er hentet fra http://www.minnehaugen.no/foto.htm


Nå har jeg en halv arbeidsdag igjen før det er påskefrii!! Vi skal på en hytte i Sauda som familien til Daniel pleier å leie sammen med flere andre familier. De reiste opp allerede fredag. Imorgen kommer Daniel og jeg, og Thomas og Kathrine. Er en fire timers kjøretur. Og vi skal stå på ski!! Hohoi! Kan bli spennende... jeg som ikke stått på ski på flere år. Skal låne av mor til Daniel. Hennes gamle gode med rottefelle bindinger.. :P


De har også laget meny over middagene, og vi kommer rett til komla! Nam nam! Gleder meg! :)) Hva er komle spørr du kanskje? Det er ikke noe vi spiser mye på østlandet. Men det er veldig vanlig her. Og jeg smakte det for første gang etter at jeg flyttet hit for rundt et halv år siden. har hentet noe info og et bilde til dere herfra:

"Raspeball, raspekake, potetball, klubb, kompe eller komle... Kjært barn har mange navn. Og det er vel slik at du må oppdras til dette potetballet fra barnsbein av, for å drømme om retten resten av livet? Dette er grunnoppskrift på rogalendingens komler og sørlendingens komper. Litt hvetemel og moste, kokte poteter i massen gjør komlene lysere og mykere enn komler av bare rå poteter og byggmel. Du kan også ha en bit flesk eller kjøtt inni komlene, såkalla «komle med dott i»".


Det falt veldig i smak! Bortsett fra lammet.. Spiser kun det andre.. Og kålrabistappa må helst være med fløte i! Nam!!

Litt beskymra.. sov bare toppen et par timer i natt.. Fått urinveisinfeksjon! Hurra! Skikkelig ubehagelig, og kunne ikke passet dårligere.. Skulle på jobb kvart på 7 og åpne barnehagen. Kom meg på jobb, og var overraskende oppegående! Og blitt mye bedre! Men har kjøpt meg tranebær kapsler og tranebær juice! Håper det går helt over i løpet av kort tid! Super kjipt å ha det når man skal være på hyttetur i fire dager..



Men jeg kjørte ignore, og tenkt deg frisk på jobb idag! Så håper det går fort over! :P


Da vil jeg avslutte med å ønske dere en god påske! Og kommer tilbake med bilder fra hytteturen! :))